Funktionell lackering av köksluckor i Stockholm

Med hjälp av en lackering i Stockholm går det att få starka köksluckor som blir mer tåliga mot fläckar och repor än vad de blir efter målning med pensel.

Det finns många olika sätt att använda sina kök på, och ännu fler olika maträtter som kan lagas i dem. Men när Lotte upptäckte gurkmeja som krydda i mat och bröd så insåg hon också att hennes kök inte var skapat för hantering av en sådan ingrediens. En ingrediens som har mycket starkt färgämne i sig.

Men det blev inte heller bättre av att Loa, hennes man, hade en förkärlek för att göra stora grytor med köttfärssås. Eller att deras katter tyckte att köksluckorna var perfekta för att vässa klorna på.

På bara ett år hade deras nyrenoverade kök förvandlats från en vit, romantisk dröm med synliga penseldrag till något som mer såg ut att ha varit med om en bilolycka. Fullt med repor samt fläckar i rött och gult. Som tur var fick Loa tipset av en kollega på jobbet. Det var enkelt, billigt och bra att lämna in köksluckor på lackering.

Lackering av köksluckor

Samma kväll satte sig paret vid datorn och gjorde en sökning med orden: lacka köksluckorna i Stockholm. De hittade snabbt förslag på ett företag som fanns ganska nära hemmet och de kunde även läsa lite mer om lackering.

Dagen efter kontaktade de företaget och fick lite mer information samt prisuppgifter. Det fanns ingen tvekan om att det var lackering de skulle satsa på. Nu handlade det bara om att hitta vilken färgnyans de skulle välja. Och även där fick de goda råd från lackeraren, eftersom det skulle vara en nyans som enkelt skulle dölja eventuella fläckar.

När luckorna kom tillbaka var det dags att testköra dem. Paret drog igång storkok och släppte in katterna. Men det visade sig snabbt att de små husdjuren tappat intresset för köksluckorna eftersom ytan nu var både hård och hal. Och fläckarna som kom av matlagningen gick snabbt och enkelt att ta bort med en våt trasa. Det firade paret med en god måltid och en skål.

27 Sep 2023