EPDM-gummi – när du vill lägga ansiktsmask på Sydpolen

EPDM-gummi har en otrolig förmåga att hålla tätt. Det används därför i taktätning, bilinredning och kan även ersätta silikon i ansiktsmasker. Och det håller även om det är 35 minusgrader.

Vill man vara fin får man lida pin. Vilken klyscha. Man vill ju alltid vara fin utan att behöva lida pin. Ibland är det till och med vice versa. Du kanske redan lider pin, men vill ändå vara fin. Eller du kanske vill vara fin på grund av att du lider pin. Till exempel om du vore fast på Sydpolen i 35 minusgrader och börjar känna att din hud i ansiktet hade kunnat behöva sig lite återhämtning. En ansiktsmask vore på sin plats. Men i minus 35 grader? Är det möjligt? Ja, om du använder EPDM-gummi som ansiktsmask är det möjligt. Det är nämligen ett gummimaterial som tål temperaturer som dalar ned till de extrema nivåerna.

EPDM-gummi har väldigt många fördelar

Vanligtvis använder man silikon i ansiktsmasker, men det finns anledning att vilja undvika materialet. Det är då man använder EPDM-gummi istället. Ja, EPDM-gummi har förstås väldigt många fler användningsområden än bara som ansiktsmasker. Man använder det till exempel när man inreder bilar eller packar varor av olika slag. Anledningen är för att det har en fantastisk förmåga att hålla tätt. Det står dessutom emot UV-ljus från solen. Du förstår säkert varför man då använder EPDM-gummi även i taktätning. Fördelarna bara avlöser varandra. Kanske allra mest för fåfänga människor på Sydpolen i 35 minusgrader.

28 Apr 2022