Underhåll er fastighet i Stockholm med proffsig fasadmålning

Det ser så lätt ut, men det är svårare än ni tror. Att göra en ordentlig fasadmålning på fastigheten i Stockholm kostar mer tid och pengar än vad många tror.

Det är så lätt att plocka upp en pensel och dra några penseldrag. Men en hel fasad? Hur undviker man att spilla färg, och hur gör man för att sparmåla så att det inte blir kladd på andra ytor? Att måla om en fasad verkar riktigt enkelt på avstånd, men det är mer jobb involverat än vad många kan ana när det handlar om att måla om fasad i Stockholm.

En sak som bör tas med i beräkningen är hur hög byggnaden är. Det är viktigt att alltid planera säkerheten först. Det gör att arbetet kommer att gå snabbare när det väl är dags att sätta igång. Använd gärna maskiner som underlättar, och säkerhetssele om det behövs. Värdera liv och säkerhet för en tryggare vardag.

Fasadmålning görs i flera steg

När ni har planerat färdigt och beställt färg och andra material så är det viktigt att ni tvättar fasaden innan ni sätter igång. Det är bra att tvätta fasaden en kort tid innan ni ska måla om. Det är dock viktigt att låta den torka ordentligt efter tvättningen, speciellt om det är en träfasad, så att ni inte får en fuktskada senare.

Det är också viktigt att välja rätt tid på året. Om ni hör av er tidigt på året till en proffsig målare så kan de se till så att ni får målningen färdig så snart som möjligt. Sommaren är en tid då de flesta målare har mycket jobb, så det är viktigt att börja planera långt innan det är dags att måla om.

4 Sep 2023