Tips på hur man kan renovera badrum i Stockholm

Ska ni renovera badrum i Stockholm? En badrumsrenovering kan bli kostsam om man inte ser upp. Framför allt om man inte anlitar rätt slags hantverkare.

Det är många som drömmer om ett nytt badrum. Men en badrumsrenovering är för de flesta ett kostsamt projekt, och ser man inte upp kan det bli väldigt dyrt. Material och inredning för badrum finns i alla möjliga prisklasser, och därför ska man börja med att sätta en budget.

Fundera också över om det är något med badrummet som behöver ändras. Kanske är det bättre att slänga ut badkaret och istället sätta in en dusch? Ofta blir det enklare att se vad som får plats i badrummet om man mäter upp ytan och sedan ritar en enkel skiss på ett papper.

Anlita ett företag som är specialister på att renovera badrum

Det går inte att anlita vilka hantverkare som helst när man ska renovera badrum eftersom det är viktigt att man följer vissa byggtekniska regler. Det innebär att de hantverkare som utför arbetet måste vara våtrumscertifierade. Men anlitar man en byggfirma som är specialiserade på badrumsrenovering är detta inte något problem.

Man ska alltid jämföra priser mellan olika firmor i Stockholm innan man bestämmer sig för vem man ska anlita. Fast man kan heller inte bara ta den som lämnar lägst pris på offerten, utan man måste även titta på referenser. Innan renoveringen påbörjas är det viktigt att man skriver ett avtal som talar om när badrummet ska vara klart.

3 Apr 2023