Tänkvärt när du äger en markis i Sollentuna

Markiser sitter på var och varannan familjs hus idag. I olika färger och modeller. När du ska sätta upp markis finns det en del saker som kan vara bra att ha i åtanke. Läs vidare i texten nedan.

Ska du installera markiser i Sollentuna? Anlita ett proffs som vet hur det ska gå till. För att sedan hålla dina nya markiser fina så länge som möjligt finns det en del saker som kan vara värt att tänka på. Du behöver veta att solen bleker färgen på markisen. Detta görs i en större utsträckning ifall du har valt markiser av det lite billigare slaget. Dessa tenderar att inte hålla lika länge som markiser med lite bättre kvalitet. Du gör rätt i att lägga pengar på dina markiser från början. På detta vis så behöver du inte köpa nya så snabbt igen.

Fäll upp markisen när det regnar

Vad ska du mer ha i åtanke då? Jo. När det har regnat ute och din markis varit nedfälld, så behöver den få vara i det läget tills dess att markisen har torkat. Under sommartid så brukar solen kunna torka markisen rätt så snabbt. Annat kan det vara under resten av året. En bra grundregel är att inte ha dina markiser nedfällda om du inte behöver. För att slippa sol i ögonen vid matbordet kan det vara skönt att fälla ned den en liten stund. Kom bara ihåg att dra upp markisen sen. På så vis slipper den bli blöt om det skulle börja regna.

2 Apr 2021