Takrenovering och byte av tak i Bromma

Behöver ni hjälp med takrenovering i Bromma? Med rätt takläggare får man ett tak som håller längre. Här kommer några tips på hur man undviker fallgroparna.

Ett tak måste tåla hård blåst, regn, snö och stekande sol. Ska man lägga om taket gäller det att anlita en seriös takläggare som bara använder sig av takmaterial som är anpassade för nordiskt klimat. Annars kommer inte taket att hålla särskilt länge och man måste snart lägga om det igen.

Många tak har också vinklar och genomföringar som exempelvis skorsten och takfönster. Får man problem med läckage är det ofta här som det regnar in, vilket kan bero på att takläggaren slarvat. Det krävs både kunskap och gedigen erfarenhet för att lägga ett tak som håller länge och som inte drabbas av problem.

Skriv ett tydligt avtal innan takrenovering påbörjas

Ska man anlita en takläggare för takrenovering i Bromma kan man inte bara se till kostnaden och välja den som lämnar den lägsta offerten. Bäst är att välja en takläggare som någon inom bekantskapskretsen rekommenderar. Men man kan också titta på erfarenhet och referenser. Det är viktigt att man också ringer upp referenserna och inte bara nöjer sig med ett skriftligt omdöme.

När man sedan har hittat sin takläggare måste man skriva ett avtal innna arbetet ska påbörjas. Det ska vara så detaljerat som möjligt och det ska stå vilken typ av material som ska läggas och att detta är anpassat för nordiskt klimat. Viktigt att få med är också en totalsumma och ett datum för när takrenoveringen ska vara klar.

23 Oct 2022