Solceller på sommarhuset i Västerås

Solceller är något som kan beställas av både företag, privatpersoner och bostadsrättsföreningar i Västerås. Ett miljövänligt alternativ att fundera på.

Solceller är något som är på framåtmarsch. Men numera är det inte bara företag som har råd och möjligheter att installera dessa energisamlande speglar. Idag är det även vanligt hos privatpersoner på både villor och sommarstugor i hela landet. Något som man vant sig vid och inte längre tittar fascinerat på.

Berits sommarstuga är en plats där hon tillbringar så mycket tid det bara går. Den har el indragen, men Berit försöker undvika att använda el-elementen då hon tycker att det blir allt för dyrt. Än så länge har den lilla kaminen fått duga och när det blivit för kallt har hon åkt hem till lägenheten i Västerås.

Solceller gav tre månader extra

Så hade hon börjat fundera på solceller. Kunde det vara möjligt att installera sådana på stugtaket? Det var inte jättestort men några skulle få plats. Istället för att fundera kontaktade hon företaget Solar Invest, som arbetade med solceller i Västerås, och de lovade att komma på besök ute i hennes stuga för att undersöka möjligheterna.

Det visade sig att stugans tak passade perfekt för att installera solceller. Den var inte så stor men de solceller hon kunde få plats med på taket skulle räcka mer än väl. Hade de en fin höst kunde det bli många extra dagar att njuta av där ute medan löven växlade färg och luften blev sådär härligt krispig.

23 Aug 2022