Snickare i Uppsala med totalentreprenad

Behöver ni renovera lägenheten eller kanske bygga ut huset i Uppsala? Då kan det löna sig att anlita en snickare med totalentreprenad. Så här fungerar det.

Det första man ska göra är att bestämma hur mycket renoveringen eller utbyggnaden får kosta och eventuellt också be banken om ett renoveringslån. Gäller det en utbyggnad kan det vara bra att också låta en arkitekt ta fram ordentliga ritningar. Men ibland kan även snickaren hjälpa till med ritningar och att ansöka om bygglov.

Att välja material och planera byggprojekt är roligt, men som lekman kan det vara svårt att beräkna materialåtgång och kostnad. Därför kan det vara bra att blanda in en snickare redan på planeringsstadiet. Då kan man även få praktiska råd och tips om olika lösningar som både sparar utrymme och pengar.

Renovering och inredning är personligt. För att lättare kunna förklara för snickaren hur man vill ha det kan det vara bra att ha samlat bilder som man hittat i tidningar eller på nätet. Att också rita en enkel skiss på ett papper kan underlätta kommunikationen.

Så hittar man rätt snickare till byggprojektet i Uppsala

Vid större renoveringar eller då man ska bygga ut huset brukar det bli bäst om man använder sig av totalentreprenad. Det är också billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Men det är viktigt att man väljer en pålitlig snickare eller byggfirma som endast använder sig av certifierade hantverkare. Be därför om referenser och om att få se yrkeslegitimationen.

Anlitar man obehöriga hantverkare för exempelvis elarbeten eller plattsättning i badrummet, kan man inte få ut något på hemförsäkringen om det senare skulle visa sig att de utförts felaktigt. En seriös firma dokumenterar också arbetet både med fotografier och text. Protokollet får man behålla och kan vara bra att ha den dagen man vill sälja fastigheten.

Den snickare man väljer ska helst ha utfört liknande uppdrag. Idag har många hantverkare konton på sociala medier där de lägger upp bilder på olika byggprojekt som de utfört. Man kan också be vänner och kollegor om tips på skickliga och pålitliga hantverkare i Uppsala.

31 Aug 2023