Skydda dig från regn och rusk

Med ett tätt och bra tak skyddar du dig från regn, snö, vind och kyla. Se till att ditt nya tak håller tätt och inte riskerar att rasa in genom att anlita professionella takläggare för jobbet.

Det fanns ett spel på diskett till det förgångna operativsystemet Windows 95 kallat ”Dropper”, som gick ut på att man styrde en stackars man att samla in de droppar som föll från hans tak med en hink. För alla nostalgiker var spelet en påminnelse om den bekvämlighet vi kanske ibland tar för givet, nämligen att taket ska hålla tätt och inte läcka igenom vatten, vind eller smuts. Men också om den stress, ångest och besvärlighet som följer av att drabbas av ett läckande tak. För att inte tala om den potentiella katastrofen att ett tak rasar ihop av att snön pressar tungt mot taket eller att det blåser sönder när vindarna är starka.

Förebygg takskador med takläggare

En del av naturens krafter är så starka, oförutsägbara och övermäktiga att inte ens människans bästa verk står emot dem. Men vi kan ändå förebygga i största mån som är möjligt och skydda oss mot mycket. Det är sällan värt att snåla på taket och försöka komma undan med amatörmässiga hemmabyggen som man själv bedömer säkrar upp en takomläggning, ny eller gammal, eller reparationer av taken, oavsett hur händig man än må vara.

Ta alltid det säkra före det osäkra och anlita en professionell takläggarfirma med garanti på sitt arbete. På så vis vet du att arbetet utförs av experter och att du kan känna dig helt trygg med ett säkert tak. Och skulle någonting mot förmodan inträffa så vet du vem du kan utkräva ansvar från.

Undvik försäkringsstrul

Det är alltid en bra idé att en professionell takläggarfirma åläggs ansvaret när du lägger ett nytt tak eller lagar skador på ditt nuvarande. Inte bara med anledning av ovanstående orsaker, som utfallet av ett professionellt utfört arbete. Det kan om man har otur också bli svårt att få ut ersättning från sitt försäkringsbolag om skador uppstår på taket och det inte är godkänt av en ordentlig takläggare.

Taket är så fundamentalt viktigt för att tillgodose våra grundläggande behov om en trygg bostad och det finns ingen ”quick-fix”. Med tak över huvudet blir alla andra problem mycket lättare att ta sig an. Så börja där det betyder som mest – med ett säkert och stabilt tak!

10 Jun 2020