Säker trädfällning i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som behöver ta ner några träd på er innergård? Ta då hjälp av ett företag som är specialiserat på säker trädfällning.

Träd som ska fällas och som står nära hus och i ett område där det rör sig människor, måste tas ner på ett säkert sätt för att inte skada omgivningen. Den teknik man brukar använda sig av kallas sektionsfällning. Man sågar helt enkelt ner trädet bit för bit i sektioner och lyfter ner de olika delarna.

Ibland står träden så trångt att det inte finns plats för en skylift eller en kranbil. Då måste man i stället klättra upp i trädet för att komma åt att såga av grenarna. Man brukar då även fira ner de olika sektionerna med hjälp av rep eller släppa ner dem inom en säkrad zon.

Hur mycket kostar trädfällning i Stockholm?

Vill man ha hjälp med trädfällning i Stockholm eller någon av kranskommunerna finns det flera firmor man kan vända sig till. De flesta av dem drivs av utbildade arborister som även kan utföra sektionsfällning. Hur mycket trädfällning kostar beror på arbetets omfattning och om man även vill ha hjälp med att transportera bort det avverkade materialet.

Det kan också löna sig att jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från några olika trädfällningsföretag. Ofta går det att spara pengar genom att beställa trädfällning ihop med grannen. Detta eftersom man även får betala för arboristens restid. Som privatperson kan man även använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden.

28 Apr 2023