Så hittar du rätt takläggare

Det gäller att vara mycket noggrann när man lägger ett tak. Om man slarvar med den ena delen, får det konsekvenser för hela taket. Slarvar man med underlaget, kommer man att behöva dras med risk för fukt och i förlängningen mögel och att dra upp taket och riva ut det som har angripits av fukt, blir otroligt kostsamma för villaägaren. Därför bör en takläggare alltid göra alla delarna av allt det som utgör tak så noggrann det bara går. Här anser vi att man inte kan vara för noggrann. Så hittar man den som arbetar så där som bara önskar att en takläggare ska göra?

Jämför olika takläggare med varandra

Kan det verkligen skilja sig åt mellan olika takläggare? Det kan skilja mellan olika takläggare då vi alla är olika människor. Vissa är noggranna, andra mer slarviga, vissa är snabba och kvicka, andra är långsamma. Därför bör man alltid ta reda på i förväg hur den takläggare arbetar som du funderar på att anlita. Ska man gå på det som alla takläggare beskriver sig som, kommer man ingenstans. "Alla" är ju duktiga, noggranna och gör arbetet på en rimlig nivå. Så ska man kunna välja de duktiga bland alla som erbjuder takläggning, bör man alltid fråga om referenser. Vad deras tidigare kunder säger om takläggarna är viktiga indikationer på hur de arbetar, hur de bemöter sina kunder och hur snabbt de arbetar. Läs på så mycket du kan om den takläggar som du funderar på att anlita.

Viktigt be om så realistisk offert som möjligt

Innan du bestämmer dig för vilken takläggare som du ska anlita är det allra bäst och absolut nödvändigt att få en så realistisk offert som möjligt. Man vill ju inte få en obehaglig överraskning när det är dags att betala för arbetet. Går arbetet till exempel på en löpande räkning, vet du aldrig hur dyrt det blir. Då är det bättre att skriva ett avtal där summan är nämnd, så att du vet att det inte bör bli dyrare än en viss summa som du vet att du kan betala. Om du tar kontakt med en takläggare och de vill komma ut och se med egna ögon på vilket tak det är som du vill att de ska lägga, då kan de också ge en så realistisk offert som möjligt. Gör de inte det, bör du välja en annan takläggare. Att komma ut och ta sig tid för det för att kunna ge kunden en bra offert visar på att de är noggranna. Läs mer här.

6 May 2019