Relining i Stockholm – klä om rören

Om du äger en fastighet med avloppsrör som börjar bli slitna, kan du klä om rören invändigt. Ett företag som sysslar med relining i Stockholm kan göra jobbet.

Om avloppsrör fick bestämma och ha rösträtt, skulle lagstiftningen se annorlunda ut. Den som ertappas med att spola ut matrester med fett, skulle få dagsböter. Och den som spolar ner våtservetter, kattsand och andra onämnbara tingestar i toaletten, skulle få ett kortare fängelsestraff.

Men avloppsrör har ingen rösträtt. De får istället nöja sig med att i bästa fall bli rengjorda från fett och avlagringar med högtrycksspolning. Om fastighetsägaren är riktigt hygglig kan rören få en ny kostym i form av relining och bli invändigt klädda med en stark plastslang. Med den klädseln kommer fastighetsägaren att slippa göra stambyten i husen till höga kostnader.

Relining innebär först inspektion och därefter åtgärd

Du äger ett antal hyreslägenheter där husen är byggda i början av 1940-talet. Invändigt har lägenheterna blivit renoverade och moderniserade och befinner sig i bra form. Av flera skäl börjar du oroa dig för avloppen i fastigheterna. Än så länge har inga hyresgäster eller din fastighetsskötare klagat, men kollegor i branschen har tvingats göra stambyten. Det vill du inte göra.

Du kontaktar en firma som utför relining i Stockholm. De inspekterar rören med specialkamera. Inga rör behöver bytas, men de behöver renspolas och kläs in med relining. Tekniken med relining har funnits sedan 1990-talet och är en väl utprovad metod att invändigt förstärka befintliga avloppsrör utan att behöva göra stambyten med höga kostnader som följd.

7 Mar 2023