Prisvärda fönster kan sänka dina energikostnader

Är det dags att byta ut dina gamla fönster nu? Nya fönster har betydligt lägre U-värde än äldre modeller. Det finns många fina fönster att välja bland.

Det är viktigare än man kanske tror att ha rätt fönster i sin bostad. Vet du vad som menas med U-värde? Ett fönster med ett lågt U-värde håller kylan på rätt sida om fönstret. Ett högt U-värde bidrar istället till att kylan släpps in och genererar energiförlust. Om du har gamla fönster kan det vara dags att byta ut dem.

Det finns en uppsjö av olika typer av fönster. Några exempel är vridfönster, överhängt, fast fönster, sidohängt, inåtgående och med eller utan spröjs. Du kan välja bland olika storlekar, material och prisklasser. Det finns något för alla smaker, behov och inredningsstilar. Du ska trivas med ditt fönster, ta god tid på dig när du gör ditt val.

Investera i energisnåla fönster

Visst vill du spara på dina värme- och energikostnader? Du har antagligen fullt med idéer om vad du skulle kunna göra för pengarna du sparar in. Kanske en god middag på en restaurang, nya skor eller ett besök hos frisören? Med energisnåla och prisvärda fönster får du lite mer i plånboken.

Nu kanske du undrar vad du ska göra med dina gamla fönster? Du behöver inte kasta bort dem då många gamla fönster går att återanvända. Du kan bygga ett litet fint miniväxthus om du vill. I ett fönster med spröjs kan du byta ut fönsterglaset och istället sätta in speglar.

17 Sep 2022