När regnet drar in och taket läcker

Det är lätt att missa de där takpannorna som borde bytas ut. Tyvärr brukar de ge sig tillkänna när regnet drar in. Då är det inte ovanligt att det börjar regna in och du behöver en takläggare.

Hösten är på intåg över Katrineholm och du hade tänkt ge dig ut och fiska i någon av de många sjöarna. Det börjar regna rejält så du bestämmer dig för att stanna hemma och njuta av en bok. Vardagen har varit stressig och du känner att du behöver vila upp dig. Då hör du det, det börjar låta som om det droppar någonstans. Regnet tilltar och det börjar blåsa, det låter som om det droppar ännu mer. Du inser att det kommer från vinden så du tittar upp. Mycket riktigt - det regnar in.

Vad bör du göra när det regnar in?

Det är lätt att vara efterklok när det kommer till läckande tak. För det bästa är att se över taket en gång om året. För det otränade ögat kan det vara svårt att se om det finns några skador. Upptäcker du för sent att det regnar är det en mycket god idé att söka upp en takläggare. Bor du i Sörmland finns det många takläggare som du kan ringa till. För när det regnar in är det dags för akuta åtgärder innan fukten sprider sig. Funderar du nu på om du borde se över taket? Gör det, för det är lättare än att samla upp regnvatten på vinden. Mer om takläggning på denna hemsida: takläggarekatrineholm.se

14 Apr 2021