När du behöver en takrenovering i Stockholm

Är det dags för en rejäl takrenovering? Har man haft samma tak i flera årtionden är det definitivt dags att åtminstone kontrollera taket och undersöka hur taket mår. Det man bör göra när man kontrollerar status på sitt tak är att kontrollera märken efter fuktfläckar, både ovan taket och under taket.

Har man en vind, bör man gå dit och leta efter tecken på fukt. Går man upp på taket bör man leta efter om det finns någon växtlighet på taket. Det indikerar fukt som har satt sig permanent på själva taket. Under taket, kan man titta efter små svarta prickar som också indikerar permanent fukt. Man kan visserligen lukta sig fram till någon fuktskada, men det är inte all fukt som luktar.

När du bestämt dig för en takrenovering i Stockholm

Om du har bestämt dig för en takrenovering i Stockholm kan du börja med att googla "takrenovering Stockholm" för att få några förslag på några firmor som arbetar med takrenoveringar i Stockholm. När man har fått några sådana förslag är det bara att ta kontakt, fråga om offert och referenser, så man kan kontrollera dem innan man bestämmer sig. Man vill ju inte ha hantverkare som inte gör det som de ska göra, eller som gör arbetet på hälften eller inte riktigt bra. Då är det bäst att kontrollera deras referenser som visar hur de har behandlat tidigare kunder. Är det då många av de tidigare kunderna som är nöjda, är det en bra indikator på att hantverkarna är bra och man kan anlita dem.

Så kan en takrenovering gå till

Har man hittat duktiga hantverkare som är bra när det kommer till takrenoveringar och som kan de olika material som ska till för att taket ska hålla så länge som möjligt.

  1. Besiktning av taket – det första som man bör göra, är att kontrollera hur taket är; finns det skadade delar? Hur stor renovering av taket är nödvändigt? Alla de sakerna bör man känna till innan man börjar och kan ha en offert att ta ställning till.
  2. Renovering och reparation av taket – det första man gör är att ta bort alla skadade delarna på ett tak. Kanske man behöver lägga på en presenning så länge som man har rivit ut de skadade delarna på ett tak. Finns det till exempel fuktskador, behöver fukten torka upp innan man lägger på nytt och fräscht material på taket.
  3. Man lägger på det yttersta lagret av taket – när man har reparerat de eventuellt skadade delarna på taket, lägger man sedan på det yttersta lagret med material på taket, som en sista åtgärd.
1 Dec 2019