Murare i Göteborg fixar det mesta

En murare som jobbar i Göteborg kan ge ett värdefullt bidrag till alla de vackra tegel- och stenhus som så länge gett karaktär åt den gamla hamnstaden.

Det är en glädje för alla de murare som får lov att bygga upp gamla murar som börjar vittra sönder. I Göteborg finns det gott om sådana jobb. Då är det särskilt viktigt att jobba med varsam hand och ha hållbarhet i fokus. När man använder förstklassigt material håller det också längre.

En murare har lärt sig arbeta med murbruk i första hand. Det ingår i byggbranschen. Vanliga uppdrag kan vara att ta hand om fasader. I första hand rör det sig om sådana som är uppförda av tegel. Andra saker de arbetar med som du kanske kan relatera till är skorstenar och eldstäder.

Murare kan också vara plattsättare

En eldstad kan vara placerad antingen ute eller inne. Här kanske tanken går till en öppen spis i första hand, men det kan lika väl röra sig om kakelugnar. Du har kanske lagt märke till att i en del inredningstidningar så finns det ibland hela väggar av tegel inuti ett hus. Då kan du vara säker på att det är en murare som varit i farten.

Stuckaturer och andra utsmyckningar som taklister eller rosetter i taken kan vara en uppgift för en murare som du kanske inte tänkt på innan. Stöter du på en plattsättare så är det en person som genomgått en murares grundutbildning. Ibland är det rätt och slätt en murare som är den som sätter plattor. Hör av dig till en murare här: muraregöteborg.nu

30 Nov 2022