Med hjälp av en plåtslagare kan man få ett tak som håller i nästan hundra år

Har de gamla tegelpannorna gjort sitt och behöver bytas? Var snäll mot ert hus och byt till ett tak i plåt i stället. Det finns duktiga plåtslagare som kan lägga plåttak som ser ut som tegel.

Idag kan man få plåttak i flera olika färger och utföranden. Står man inför att behöva lägga om sitt tegeltak kanske man ska fundera på om man inte ska byta till ett i plåt i stället. Det finns nämligen plåt som liknar tegel. Ett plåttak är dessutom mycket lättare och skonsammare för husets konstruktion. Ett gammalt hus kan må bra av att på äldre dagars slippa ett tungt tak av tegel. Ett tak gjort av plåt står också emot brand mycket bättre och håller dessutom i 80 år om det är rätt lagt. Detta innebär att man troligtvis slipper att lägga om sitt tak mer än en gång i livet.

Plåtslageri är ett precisionsarbete som kräver sin hantverkare

Men för att man ska vara säker på att taket håller en livslängd bör man anlita en plåtslagare med gedigen kompetens. Att lägga ett plåttak är ett arbete som måste utföras med precision. Blir något fel så kommer inte plåten att hålla tätt i skarvarna och man har ganska så snart en fuktskada i huset. Att få till plåten rätt runt skorstenar och ventiler kräver sin yrkesman. Annars kan det bli en kostsam historia. Anlita därför en skicklig plåtslagare om ni ska lägga om taket eller kanske renovera ett redan befintligt tak. De flest plåtslagare åtar sig uppdrag från både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar så ni kommer att hitta er hantverkare. Vanligt är också att man på utfört arbete får en garanti på många år.

En plåtslagare åtar sig både små och stora uppdrag

Funderar ni på att lägga om taket och behöver en plåtslagare ska ni kontakta ett par olika företag och begära en kostnadsfri offert och fråga också när de kan tänkas ha tid att utföra arbetet. Lättast är om plåtslagaren kommer ut till er och tar en titt på taket i dess nuvarande skick. De flesta plåtslagare åtar sig både små och stora uppdrag så om man endast vill ha ett par vindskivor uppsatta ska man inte tveka att ta kontakt med ett plåtslageri. En seriös hantverkare tar alla uppdrag på stort allvar och levererar det han har utlovat inom utsatt tid.

17 Feb 2020