Letar du efter en takläggare i Uppsala?

Är det så att du är villaägare i Uppsala? Då kan det komma sig att du kommer att behöva flera olika slags hantverkare i Uppsala. Om man inte själv är den händiga typen, och det måste man inte vara, är det lättast om man samlar på sig en hel del kontakter till duktiga hantverkare som kan måla, lägga om VVS-rör, eller ventiler, som kan renovera fönster eller lägga tak åt en. Det viktiga i sammanhanget är att hitta rätta hantverkarna i Uppsala, eller hur? Man vill helst inte behöva göra om arbetet, bara för att man har råkat på en klantig hantverkare. Så här kommer några saker som du bör se upp med.

1. Hantverkare som tar betalt för att ge en offert

Om du råkar på en hantverkare som begär betalt för att ge en offert, är ingen bra början. Vad mer kommer hantverkaren att begära betalt för? Övertid? Misstag som hantverkaren gör sig skyldig till? Det visar inte på någon servicemedvetenhet att begära betalt för att ge en offert, då det bör ingå i ett företags budget för sin marknadsföring.

2. Anmälningar hos Allmänna reklamationsnämnden

En del kunder blir aldrig missnöjda med ett arbete, och även den bästa hantverkaren kan råka ut för en sådan. Men om ett och samma företag har flera anmälningar hos ARN tyder det på att det är ett dåligt företag. Anlita inte dem.

3. Någon som inte har egen ansvarsförsäkring

En seriös hantverkare bör ha egen ansvarsförsäkring. Det är lätt hänt att det händer någon olycka, eller ett misstag när man renoverar tak eller gör någon annan renovering. Då är det viktigt att det inte ska drabba kunden. Det ska hantverkaren ta ansvar för.

4. Inte har ordning på sin ekonomi 

Det finns en del hantverkare som inte är duktiga på ekonomi. Antingen tar de på sig för mågna uppdrag och hinner inte ordna med den egna ekonomin, eller så får de för få uppdrag och har ingen egentlig ekonomi att ta hand om, och står på ruinens brant. En sådan vill man inte anlita, om det är så att de är här den ena dagen och borta den andra. Är du orolig för det, kontrollera med Skatteverket eller Kronofogden så att du inte anlitar en problemtyngd hantverkare.

Behöver du en takläggare i Uppsala? Då kan du anlita denna takläggare i Uppsala som är pålitlig, duktig, som har en bra ekonomi och som är erfarna, utbildade och certifierade. Läs om dem på: http://www.taklaggareuppsala.nu.

10 Feb 2019