Installera solpaneler på taket!

Ska du renovera taket? Varför inte passa på att installera solpaneler när du ändå ska ändra på taket? Att renovera taket är ett ganska stort ingrepp på tak och på villan. Att då passa på att göra hushållet mer miljövänligt är bra för det egna hushållet och för framtiden, för den egna plånboken och på hela taget en mycket bra åtgärd. Du vet väl att du kan få ett bidrag för att du investerar i din villa, i din framtid och för hela samhället. Att börja försörja dig själv med egenproducerad el är så miljövänligt du bara kan tänka dig.

Så skaffar du solpaneler till din egen villa

Googla "solpaneler Stockholm", eller skriv in den ort där du bor i Googles sökruta. När du sedan trycker på Enter, på din dator borde du få fram flera olika leverantörer som kan installera solpaneler i Stockholm, eller på den ort där du bor. Sedan är det bara att ta kontakt med den som du tycker har bäst pris, och bäst referenser. Välj en som du anser är pålitlig. Ger de dig garantier på solpanelerna och har använt sig av dem under lång tid, då kan du vara ganska trygg med den leverantören. De ger inte garantier om de inte vet att de brukar fungera.

Sälj överbliven el på sommarn och köp på vintern

Många tvekar att installera solpaneler då de tänker att det är så få soltimmar i Sverige. Men det är fel tänkt, dels så behövs det endast dagsljus för att solpanelerna ska omvandla det till el. Sedan lör du förmodligen få ett överskott under sommarens ljusa dagar. Då kan du sälja ditt överskott, eller lagra det i batterier. När det sedan är mörkt under vinterhalvåret kan du köpa den el som du saknar. Säljer du el på somrarna och köper den på vintrarna, går det ut på ett och innebär inga extra kostnader för dig.

Ju fler som väljer förnybar energi desto bättre för miljön

Om du väljer att installera solpaneler till din villa, då har du bidragit med det som du kan för att hela samhället ska kunna ställa om till en grön livsstil. Du installerar solpaneler inte bara för din egen skull, utan även för hela samhällets skull och för dina barnbarns skull. Dessutom lär du få tillbaka det som du investerar i solpaneler när det kanske är dags att sälja villan. Har du då solpaneler på villan, har du gjort villan mer attraktiv för nästa villaägare.

27 Jan 2019