Hur man hittar rörmokare och andra pålitliga hantverkare på Lidingö

Att hitta hantverkare när man har en akut situation är svårt. Har man gjort research innan på exempelvis rörmokare på Lidingö så är halva jobbet gjort.

Det sägs att allt finns på Internet, därför behöver man inte längre ha någon telefonkatalog som på nittiotalet med Gula Sidorna. På ett sätt kan man ändå säga att det var enklare förr i tiden med telefonkatalogen.

I Gula Sidorna fanns det etablerade företag som hade med sitt telefonnummer om man behövde ringa dem. Idag kan i princip kreti och pleti sätta upp en falsk sida på nätet och säga att de är duktiga på att måla hus.

En lista på rörmokare och andra hantverkare i mobilen

På så sätt riskerar man att lida ekonomisk förlust om man hittar en bedragare. Det är därför man bör ha en lista i mobilen med pålitliga hantverkare. Har man tur så slipper man ringa akuta joursamtal till hantverkarna, men det finns ju alltid en risk. Sådant kan inträffa när strömmen går i ens eget hus men inte grannens eller när avloppsrören springer läck.

Hur hittar man då dessa pålitliga hantverkare? I första hand kan man i lugn och ro sitta hemma och söka igenom nätet. Då kan man hitta lite olika förslag som man kan kika vidare på. Ett annat bra sätt är att gå in på sidor som Facebook. I sökrutan kan man skriva in ett eller flera sökord för det man är intresserad av.

Anlita en rekommenderad rörmokare från Lidingö

Har man tur så har någon annan redan ställt den frågan i ett lokalt forum för Lidingö så man kan få ett bra tips. Det är bra att kolla upp de rekommenderade hantverkarna lite extra. Många gånger är hantverkarna rekommenderade av sina vänner eller familjemedlemmar. När man väl har en bra lista på hantverkare kan man ta det lugnt och hoppas att man inte behöver använda den akut.

Istället kan man använda den när man exempelvis vill göra om rörledningarna i samband med en renovering. Då behöver man inte fundera så mycket på var man ska leta för att kunna anlita en rörmokare på Lidingö. Istället är det bara att ta fram listan och ringa upp rörmokaren man skrivit upp. Då får man en trevlig och erfaren person som kommer att fixa uppdraget galant.

9 Nov 2023