Golvslipning i Stockholm när det är dags för renovering

Om du ska renovera lägenheter i ett äldre fastighetsbestånd, kommer du att stöta på slitna och skadade golv. Anlita en firma som kan golvslipning i Stockholm.

Du är ansvarig för reparation och underhåll i ett fastighetsbolag. Företaget har förvärvat ett antal fastigheter som byggdes under första hälften av 1900-talet. I lägenheterna finns parkettgolv och golv som verkar vara i massivt trä. En gång i tiden var detta närmast paradvåningar men med året har flera av golven farit illa.

Från början hade ni tänkt att riva ut och byta golven. Men det skulle vara ett helgerån. Ett mycket bättre alternativ är att slipa golven. Du kontaktar en firma som kan slipa golv i Stockholm. Efter inspektion av golven kommer ni fram till att ett stort antal parkettstavar är skadade. Golvfirman kan tillverka nya sådana i sitt eget snickeri.

Golvslipning i Stockholm – gamla golv blir som nya

Husets alla lägenheter är utrymda. Det är fritt fram att reparera och slipa golven. Någon risk att slipdamm sprids finns inte. Dammet sugs upp automatiskt i takt med att sliparen rör sig över golven. Den firma du anlitat har som specialitet att slipa golv i Stockholm, men du kan även få golven ytbehandlade. Valet står mellan att lacka eller olja parketten, men till slut bestämmer du dig för att behandla golven med hårdvaxolja.

I lägenheterna finns också rum med trägolv. Tillsammans med golvfirman undersöker ni om golven är i massivt trä. Ni konstaterar att så är fallet. Även de golven behöver repareras och slipas. Och efter slipning kommer golvfirman att lacka golven.

22 Sep 2022