Golvläggare sökes ibland i Göteborg

Det är kanske inte så ofta man annonserar efter en golvläggare i Göteborg men det händer att det är brist på sådana. Ett yrke man kan utbilda sig till.

Är du ute efter en ny karriär? Kanske är golvläggare något du vill ge dig på. Det kan du utbilda dig till på komvux om du för länge sedan passerat ungdomens dagar. Är du ung så är det istället gymnasiet som gäller. Där tar du och söker in på byggprogrammet. Där kan man välja inriktning till husbygge.

Det är vanligt att en golvläggare tjänar strax över 30 000 kronor i månaden i snitt. Det kan vara både mer och mindre. Siffran är en medellön som är uträknad på summan av alla löner, som sedan delas med antalet personer som arbetar som golvläggare.

Golvläggare kan du arbeta som i Göteborg

För dig som siktar på komvux är det precis som att gå på gymnasiet när det gäller golvläggning i Göteborg eller vilken stad som helst för den delen. Du går först en teoretisk och praktisk utbildning. Sedan påbörjar du dina lärlingsår. Dessa måste du ha innan du kan få ett yrkesbevis.

Att jobba som lärling betyder att du är med i praktiska och konkreta jobb. Du är ute på ett företag och får följaktligen lön de dagar du är på ditt arbete. En lärlingslön förvisso men det är ju inte fy skam att både lära sig och få lön samtidigt. Du kanske skulle ta och prova en helt ny karriär?

16 Jul 2022