Fönsterrenovering Stockholm - finns möjligheten?

Att byta ut fönstren är en kostsam investering för fastighetsägare och BRF:er. Det handlar emellertid ibland om en absolut nödvändighet. Vissa fönster är bortom räddning och vad gäller gamla fönster så håller dessa sällan måtten och standarden för isolering och energi. Det man emellertid bör utreda innan man tar steget mot nya fönster är om en fönsterrenovering i Stockholm är möjligt. Om så är fallet så får man fönster som blir som nya, men till en bråkdel av kostnaden.

Tyvärr ser man att många föreningar och fastighetsägare går direkt till ett byte av fönster utan att vidare undersöka möjligheterna till en fönsterrenovering. Detta kan innebära höga - och onödiga - kostnader och det är ett typiskt exempel på hur dålig förvaltning ser ut.

Fördelar med fönsterrenovering i Stockholm

En fönsterrenovering i Stockholm innebär att fönstren plockas av och åtgärdas genom att exempelvis träet byte ut mot nytt där det ruttnat, att beslag byts ut, att alla springor tätas samt att både impregnering och målning sker. Idag finns även möjligheten att i samband med en fönsterrenovering i Stockholm byta ut glasen.

Just glas på äldre fönster är en svag punkt i jämförelse med moderna fönster av exempelvis tre-glas. Där nya, moderna fönster ger en bra isolering och låga energiförluster så ser man att äldre fönster släpper in kall luft i bostaden och ger varm luft fritt utträde - detta leder till ett sämre inomhusklimat och enorma kostnader för uppvärmning. Att vid en fönsterrenovering i Stockholm passa på att byta ut glasen gör en stor skillnad för ekonomin för en BRF och det är alltså även ett beslut som påverkar inomhusmiljön positivt hos varje enskild bostadsrättsinnehavare som slipper exempelvis kallt drag inomhus.

Rådet är alltså att alltid först utreda möjligheterna kring en fönsterrenovering i Stockholm innan man går vidare med att byta fönster. I vissa fall är fönstren bortom räddning, men i de flesta fallen så finns det möjligheter att renovera och därmed nå samma effekt till bättre priser. Kontakta ett företag inom branschen redan idag och boka in en gratis konsultation och rådgivning.

29 Dec 2022