Fastighetsägare i Stockholm, när är det dags för fasadrenovering?

Är du fastighetsägare i Stockholm kanske du kommer stå inför behov av fasadrenovering. Fräscha fasader som är hela och rena ökar trivsel och trygghet i fastigheten för boende och besökare.

Som fastighetsägare i Stockholm har du mycket att vinna på att se till att hålla fasaderna i gott skick. Det gäller såväl bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter som kommersiella fastigheter. Stockholm är en av de vackraste städerna, och det är tack vare dess charmiga hus och fastigheter som dessutom är välbevarade.

När du ska renovera fasader är det en investering. Kommersiella lokaler eller bostadshus ger en mer välkomnande känsla och känns betydligt tryggare när fasaden inte är sliten eller nerklottrad. Tydliga tecken på att exempelvis en putsad fasad behöver renoveras, är sprickor och att det lossnar puts.

Orsaker till att putsade fasader behöver fixas

Det finns mängder av orsaker till att det behövs fasadrenovering i Stockholm. Putsade fasader håller länge, riktigt länge, om renoveringen görs av kunniga. Samtidigt som fukt, luftföroreningar och andra yttre faktorer sliter på putsen. Sveriges omväxlande klimat och Stockholms närhet till vatten kan slita på vilken fasad som helst.

Det bästa är att renovera fasaderna innan det blir stora skador. Fallande puts är såklart en fara för allmänheten, men när putsen väl lossnar så kan det bli större skador på fastigheten. Är du osäker på när det är dags, är det bra att låta ett företag inspektera fasaden. Då görs även en gedigen kontroll av fastighetens skick. Ibland kan det räcka med mindre åtgärder.

21 Dec 2021