Fasadmålning i Uppsala utförs av proffs

Att stryka färg på en husfasad kan kännas belönande. Resultatet syns direkt. Om grundarbetet ska bli bra bör du anlita en firma för fasadmålning i Uppsala.

Om du är en osedvanligt duktig och tålmodig hemmafixare, kan du naturligtvis måla din husfasad i trä på egen hand. Men varför ödsla din fritid med detta när det finns en professionell firma som kan göra jobbet? Inte nog med att grundarbetet ska göras med omsorg. Du behöver dessutom moderna verktyg och en arbetsställning runt huset.

Huset där du bor tillsammans med familjen har säkert en gång varit kvarterets pärla. Glansen har dock med tiden försvunnit i takt med tiden. Huset behöver ny fasadfärg, men även vindskivor och snickerier måste ses över och målas.

Renovering och fasadmålning i Uppsala

Alla familjemedlemmar är överens om att något måste göras åt er husfasad. Men ingen vill göra jobbet och själv har du vare sig tid eller kunnande. Du kontaktar därför en firma som du vet sysslar med fasadmålning i Uppsala. Efter inspektion av huset kommer ni överens om vad som ska ingå i en offert. Firman sätter upp arbetsställningar och målarna börjar med att skrapa färg, spackla och slipa.

“Ska vi inte passa på att byta färg på fasaden när vi ändå ska måla om?”, frågar din fru. “Det kan ni göra men kommunen har bestämmelser om vilken typ av färg och färgnyans som får väljas”, påpekar målaren. “Färgen ska vara miljövänlig och dessutom har stadsarkitekten sitt att säga till om”.

Ska du måla om fasaden? Besök då denna hemsida: fasadmålningiuppsala.se

7 Aug 2023