En målare som skapar genuina köksluckor i Stockholm

Vill du ha handmålade köksluckor? Att vilja bryta kontrasten mot de annars så perfekta vitlackerade à la Stockholm, är förståeligt. Dags att hitta en målare!

Det är något visst med penselstruken färg. Med köksluckor som är målade för hand, får man känslan, att här bor någon som älskar sitt kök. Någon som trivs där och gillar att laga mat. Så vad väntar du på? Grabba tag i en pensel och färgburk – det är hög tid att ta fram din inre målare!

Men hur gör man då? Först och främst behöver du skruva bort beslagen som sitter fast på luckorna. Tvätta sedan luckorna med en målartvätt för att smuts och fett ska försvinna. Skölj sedan rent med vatten och torka torrt.

En proffsig målare – du eller någon annan?

När luckorna är rena behöver du sedan skapa fäste för färgen. Med ett finkornigt sandpapper kan du slipa och rugga upp ytan lite. Torka bort slipdammet och grunda sedan luckorna med en häftfärg. Det är nu du är framme vid den roligaste biten: att stryka luckorna med den kulören du valt. Pensla på färgen med långa, fina drag. Låt torka enligt torktiden innan du målar, minst, en gång till.

Fråga i färgaffären vilken typ av färg som lämpar sig i köksmiljö innan du köper. Om du tycker att processen verkar för krånglig för dig – du kanske inte har en inre målare – så är det bara att leta upp en proffsmålare istället. Dina tråkiga köksluckor i vitt à la Stockholm kommer snart vara ett minne blott. Via denna sajt kan du komma i kontakt med en proffsig målare: www.målarenstockholm.se

27 May 2022