Dags ta bort mossan på taket?

Har du varit tvungen den senaste tiden att ägna dig åt takvård? Har man ett hus måste man som regel underhålla det och sköta om det. Som villaägare får man helt enkelt acceptera att på sin fritid måste man ta på sig blåstället och snickra, hamra, fila och såga för att hålla sin villa i skick. Och det inbegriper taket. Då måste man gå upp på taket för att kontrollera så att det inte börjar växa mossa på taket.

Vill man inte snickra på sin villa kanske man bör samla på kontaktuppgifter till duktiga hantverkare som kan komma och utföra de där arbetsuppgifterna som man bör utföra på sin villa. Det har ju underlättats mycket med de olika möjligheter till Rot-avdrag och Rut-avdrag som man som villaägare har rätt till.

Har du drabbats av mossa på taket?

Om du har drabbats av att det växer mossa på taket, så är det mycket viktigt att man får bort den så snart det bara är möjligt. Det kan vara lite knivigt att få bort den. Man måste använda en raka eller en stålborste för att få bort mossan. Är det mycket mossa så bör man skaffa sig en algtvätt som man sprutar på mossan så att den försvinner. Men är det bara lite mossa kan man göra det för hand. När man sedan har fått loss mossan så behöver man behandla taket med algmedel, sådant medel så att mossan inte vill komma tillbaka helt enkelt.

Kontrollera taket regelbundet

Har man sedan fått bort mossan är det viktigt att regelbundet kontrollera taket så att inte mossan kommer tillbaka. Man måste bege sig upp på taket och hålla efter så att inte mossan får tillfälle att komma tillbaka till taket. Har man höjdskräck, eller annars har svårt att gå upp på sitt villatak, bör man istället anlita hantverkare som kan göra det i stället. Man kan googla "mossa på tak" så kanske man får förslag av Googles sökmotorer på sådana som vet hur de ska åtgärda mossa på tak.

Välj sedan den som är bäst

Sedan är det bara för dig som letar, dags att ta kontakt med några sådana företag och fråga om offert och referenser. Det enklaste är väl att helt enkelt välja den som har både bäst offert och bäst referenser så att du får tag i en hantverkare som är bäst och som kan ta sig an den mossa som växer på ditt villatak.

9 Feb 2020