Byggfirma Stockholm - så hittar du rätt

Oavsett om det handlar om en mindre renovering, om att platsbygga en garderob eller om ett stort projekt - en badrumsrenovering eller ett bygge av ett Attefallshus - så är vikten av att välja rätt byggfirma i Stockholm en väsentlig del.

Tyvärr så sker det många fuskjobb och tyvärr så finns många exempel på där en byggfirma i Stockholm vägrar ta ansvar och korrigera misstagen. Tvister mellan beställare och utförare tenderar att öka. Mycket av detta kan också förklaras av Rot-avdraget där man sett att fler byggföretag startats efter införandet av detta - men där många inte alls håller den kvalitet man har rätt att förvänta sig. Rot tog bort de svarta jobben, men det har också lett till fler fuskjobb.

En varning utfärdas därför till dig som ska anlita en byggfirma i Stockholm. Du måste ta dig tid att undersöka och välja rätt sådan. Här nedan följer några snabba tips om hur du ska göra detta - enligt följande:

  • Hur länge har man varit verksamma? Erfarenhet och rutin är viktigt i alla sammanhang. Det säger inte allt, men det är definitivt en faktor att ha med i beräkningen. En byggfirma i Stockholm som nyligen startats upp bör därför undersökas ännu lite mer på djupet.
  • Referenser. Det är väldigt viktigt att du ber om referenser från tidigare beställare. Och - du ska givetvis också se till att kontakta dessa. Idag har referenser blivit ännu viktigare än tidigare. Det handlar dels om att ett byggföretag i Stockholm de facto kan visa att man är skickliga och dels så handlar det om att du som kund kan få en bättre bild av företaget i fråga. Inga referenser? Det bör fungera som en varningsflagga.
  • Priset. Att du ska ta in många offerter är givet, men du ska inte per se välja den billigaste av dessa. Många oseriösa byggföretag använder sig av medvetna lockpriser. Inte sällan så kan det dels tillkomma kostnader under arbetets gång och inte sällan så handlar det i slutändan om ett väldigt dåligt resultat. Du kan även med fördel lägga bort de dyraste anbuden du får in.
  • Besiktning och betalning. Du ska aldrig betala förrän jobbet är utfört - och besiktigat. En byggfirma i Stockholm som vill ha förskottsbetalning ska ha väldigt, väldigt starka argument till varför. Vi skulle definitivt se en sådan förfrågan som en klar varningssignal

Läs mer om att väljar rätt byggfirma på https://www.byggfirmastockholm.biz/.

14 Feb 2023