Många fördelar med att lägga papptak i Göteborg

Med takpapp kan man få ett hållbart och nytt tak till en relativt låg kostnad. Men att välja papptak till huset i Göteborg har också många andra fördelar.

Dagens moderna papptak är betydligt tåligare än sina föregångare. Nuförtiden finns det också takpapp i flera kulörer som exempelvis stiligt grönt och varmt tegelrött. Takpapp är lätt att handskas med och väger lite i jämförelse med andra takmaterial. Det innebär att den som inte är höjdrädd faktiskt själv kan klara att lägga ett papptak. I alla fall på garaget, lekstugan eller redskapsboden.

Ett papptak med genomföringar som skorsten, ventilationsrör och takfönster är däremot lite knepigare att lägga. Det ska helst läggas av en takläggare som har papptak som sitt specialområde. En sådan takläggare arbetar bara med takpapp av bästa kvalitet som håller länge och är anpassat för nordiskt klimat.

Så länge håller ett papptak

Papptak är relativt billigt i jämförelse med andra tak. Det beror till stor del på att både materialkostnaden och arbetskostnaden är lägre än för andra typer av tak. Ett papptak håller fortfarande inte lika länge som många andra typer av tak men hållbarheten har avsevärt förbättrats.

Dagens modern papptak har en hållbarhet på mellan trettio till trettiofem år. Dessutom är ett papptak lätt att underhålla och reparera och den som är händig kan många gånger själv klara underhållet. Men vill man ha hjälp så finns det takläggare i Göteborg som är specialiserade på att lägga, underhålla och reparera papptak. Läs mer om papptak här: papptakgöteborg.se

22 Sep 2022